Hunde i Denmark

I Danmark elsker vi hunde, vi har over 550.000. Hunden bor hos familien, er en del af familien og tager ofte også på campingferie.

Vi hører ofte, at det er svært at finde en campingplads, hvor hunden også er velkommen. Derfor bor hunde gratis på Daler camping, men skal holdes i snor på offentlige områder. 

Du vil ikke have stress på ferien. Overhold derfor de europæiske regler. Punkterne nedenfor gælder altid i hele Europa:

* identifikationschip
* europæisk kæledyrspas
* gyldig rabiesvaccination

Dette gælder for enhver hund, der vil til Danmark:
Hunde under 3 måneder må ikke komme ind i Danmark. Siden den 3. juli 2004 har hver hund, der krydser grænsen, brug for et europæisk pas, og identifikation ved hjælp af en chip er obligatorisk. Først var en tatovering også tilladt. Men fra den 2. juli 2011 er kun én chip tilladt. Derudover skal din hund være vaccineret mod rabies (rabies). Din hund er i besiddelse af et europæisk pas og er blevet vaccineret mod rabies mindst 3 uger før din udlandsrejse.


Ved indtjekning kan vi bede om hundepasset.

Forbyd visse hunderacer:
Siden 1. juli 2010 er følgende hunderacer ikke tilladt: Pitbull Terrier, Tosa Inu, American Staffordshire Terrier, Fila Brasileiro, Dogo Argentino, American Bulldog, Boerboel, Kangal, Central Asian Ovtcharka, Caucasian Ovtcharka, South Russian Ovtcharka, Sarplaninac, Tornjak .

For dyr, der minder om disse racer, skal ejeren kunne bevise, at de ikke tilhører disse racer (ved hjælp af en stamtavle). Hunde købt før den 17. marts 2010 (inklusiv bevis) har tilladelse til at komme ind i Danmark, hvis de er i snor i en kort snor på op til 2m længde, har mundkurv og ikke sælges i Danmark.

Selvom hunden normalt kan blive alene i campingvognen eller autocamperen, er det ikke en god idé at lade ham være alene i starten af ​​ferien. Hunden kan blive frustreret, fordi den føler sig alene i et ukendt miljø. Tag fx et tæppe med, som hunden kender hjemmefra, så den føler sig godt tilpas i sit nye "hjem".

For den bedste ferie med din hund, er det en god idé at tjekke de lokale regler, når du skal ud i naturen med din hund. Hold hund i snor og lord i pose. Disse advarsler ser man hovedsageligt i skove og langs kysten, men man kan også støde på disse tekster andre steder.

Medmindre andet er angivet, hold din hund i snor, da herreløse hunde kan skræmme de vilde dyr (fugle). Selv en hund i snor kan være skræmmende for børn og mennesker, der er bange for hunde, så vis respekt for andre.

Hundevenlige skove og strande:
I Danmark finder du mere end 100 skove, hvor hunde må løbe frit. Dette kaldes en "hundeskove" på dansk. I vintermånederne, fra 1. oktober til 31. marts, kan du tage din hund i snor på de fleste strande, men der er undtagelser, så hold øje med lokale skilte. Selvom hunde er tilladt gratis løb, bør du stadig være i stand til fuldt ud at kontrollere din hund.

Nytårsaften er normalt en fest for alle, bare ikke for din hund (eller kat).

Vores campingplads er fri for fyrværkeri.

Ideel til dig og din hund (eller kat).

Kom en tur og nyd!